Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A vasárnapi választás igazi vesztese nem az Orbánék által évek óta, minden erővel (sikertelenül) elpusztítani igyekezett Jobbik, vagy a saját magát lenullázó LMP, hanem az ország, beleértve azokat is, akik a Fideszre szavaztak.

Nem történt meglepetés, Orbán, akire – egyéb, nem túlságosan hízelgő jelzők mellett – a futószalagon behozott ukránok, az éppen általa mélyszegénységben tartott emberek, és a kiszolgáltatott, megvezetett nyugdíjasok, hazug, szavazatvásárló miniszterelnökeként fognak emlékezni, újabb győzelmet ünnepelhetett. Igaz, egy ilyen módon elért „siker” nem töltheti el túlságosan nagy büszkeséggel, amennyiben persze ez a szó számára még jelent egyáltalán valamit.

Vasárnap este két, újabb vastag vonallal lett aláhúzva Orbán „programja”. Nem a bevándorlás megállítására gondolok, hiszen már egy ideje, a pocakos migránsakaravánján hazánkba masírozó ukrán, román, török, és még ki tudja, honnan érkező olcsó munkaerőn kívül a kutya sem akar ebbe a kivándorlóországba jönni.

Arról van szó, hogy

még egy ideig biztosan maradnak az alacsony bérek, a kizárólag választási célokra használt, orruknál fogva vezetett, egész évben a megélhetésért küzdő nyugdíjasok, marad a kivándorlás, a munkaerőhiány, a betelepített külföldi munkavállalók, a szemünk előtt lezajló népességcsere, a szörnyű állapotban tartott oktatás, az évente megmenthető tízezrek életét követelő, folyamatosan az összeomlás határán lavírozó egészségügyi ellátás, és marad az ország kizsákmányolását minden gond nélkül folytató simlis, kormányzással nem foglalkozó banda is.

Októberig biztosan…

(Tóth R. Tamás/zsurpubi.hu, fotó: Varga Imre)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá