Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

“Elgurult a menedzsment gyógyszere” – kommentálta Lázár János az Indexnek azt, hogy az általa felügyelt mezőhegyesi ménesbirtokon 800 milliós közbeszerzést írtak ki wellnessközpont, golfpálya és kisvasút építésére.

Lázár elmondása szerint a tudta nélkül írt ki az általa felügyelt Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. Lázár kormánybiztosként felügyeli a mezőhegyesi ménesbirtokot, amely a Népszava reggeli cikke szerint elég különös közbeszerzést írt ki.

Golfpályát, kisvasutat, termálvizes központot is építenének a tangazdaságnak szánt birtokon, a Közbeszerzési Értesítő szerint az alábbiak voltak tervben:

  • termálvizes fürdő „gyógyászati elemekkel”;
  • 4 csillagos 90 szobás szálló, étkeztetéssel;
  • új prémium lovarda, lelátóval, VIP-páhollyal;
  • verseny-kézilabdapálya, két kosárpálya, két squashpálya, falmászási és vívási lehetőség, edzőterem, fitneszterem;
  • két meglévő műemlék épület közé egy kortárs kétszintes üveg konferencia- és rendezvényterem 250 fő befogadására, a pincében wellness- és fitneszlehetőséggel;
  • 18 szakaszból álló golfpályarendszer, homokcsapdával, vízakadállyal, klubépülettel, kiszolgáló létesítményekkel;
  • az egykori keskeny nyomközű vasút helyreállítása, hozzá kapcsolódóan megállók létesítése, egykori megállók felújítása, tematikus bővítése.

Lázár János azonnali hatállyal elrendelte, hogy a tangazdaság vonja vissza a közbeszerzést. A portálnak Lázár azt mondta, hogy

azonnal több vezető felmentését kezdeményezi (neveket nem közölt), mivel elfogadhatatlannak tartja a terveket.

Mezőhegyesen valóban terveznek turisztikai célú beruházásokat, ez azonban „egy mintagazdaság, nem wellnessközpont”. Lázár azt mondta, nem tudott a közbeszerzésről.

A ménesbirtok menedzsmentje délelőtt – az előbbiek után nem meglepő módon – az alábbi közleményt küldte:

A menedzsment, Lázár János kormánybiztos utasítására visszavonja az elektronikus közbeszerzési rendszerben 2019. 05. 28-án EKR000530842019 számon megjelent, 800 millió forintos keretösszeggel meghirdetett tervezési feladatokra irányuló közbeszerzési eljárását.

(Fotó: Lázár János facebook)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá