Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Sokadszor tárgyalta, de ismét nem döntött a vásárhelyi közgyűlés egy kérdésben, és ennek pénzbírság lehet a következménye – közölte a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

A Susán Kft. bérfejlesztési kérelméről volt szó, három dolgozó részére kérnek az önkormányzattól 70 ezer forint bértámogatást. Mindössze abban kellene a testületnek állást foglalni, adnak-e pénzt a cégnek, vagy sem.  Mivel a Fidesz frakció tartózkodott, sem a támogatás, sem az ellenzés nem kapott többséget – azaz nem döntöttek.

Pedig Keresztury Mónika, a jogi iroda vezetője a szavazás előtt kihangsúlyozta: a Csongrád Megyei Kormányhivatal harmadszor szólította fel a grémiumot, ha ma sem mondja ki az igent, vagy a nemet, törvénysértő állapot következik be.

Havránek Ferenc cégvezető felszólalási jegyet kért és elmondta, neki a hónapok óta tartó döntésképtelenség időhúzásnak tűnik. – Ki kellene mondani, hogy politikailag nem felelek meg a közgyűlésnek. Ha pedig sehogy nem döntenek, merjék kimondani, hogy miért nem – közölte.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá