Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Két kormánytisztviselő kapta idén a Szeged-Csanádi Egyházmegye díjait. (Kiemelt kép: Balog Zoltán és Kiss-Rigó László Szegeden, a dóm liturgikus átadásán 2015. szeptember 24-én.)

Balog Zoltán miniszterelnöki biztos, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnöke, a volt emberierőforrás-miniszter kapta idén az 1 millió forintos pénzjutalommal járó Báró Gelsey Vilmos-nagydíjat, amit a szegedi Dóm Látogatóközpontban vett át.

A 2014-ben alapított díjra és a nagydíjra olyan magánszemélyeket lehetett jelölni, akik a keresztény nevelés ügyéért, a magyar köznevelésért elkötelezett, kiemelkedő teljesítményt nyújtó pedagógusok vagy gazdasági szakemberek

A 12 évnyi országgyűlési képviselői munka után tavaly református lelkészi szolgálatához visszatérő korábbi emberierőforrás-miniszter azt mondta, a díj ökumenikus jellege a magyar kereszténység egységét is szimbolizálja.

A szintén az ünnepségen átadott Báró Gelsey Vilmos-díjat Fedor Tibor, a Miniszterelnökség Egyházi Koordinációs és Kapcsolattartási Főosztályának vezetője kapta.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök azt mondta, az idei díjazottak történelmi idők tanúi, Balog az első vonalban, a nyilvánosság előtt, ellenszélben, néha nemtelen támadások ellenére állta a sarat, Fedor ez utóbbiaknak nem volt kitéve, a munkáját mindig áldozatos kötelességteljesítés jellemezte.

A Báró Gelsey Vilmos-nagydíjat 2017-ben Hoffmann Rózsa, a Báró Gelsey Vilmos-díjat pedig Nagy Györgyné, Kiss-Rigó László egyik alkalmazottja kapta .

(MTI nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá