Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Márki-Zay Péter attól tart, hogy az EP-eredmények után az ellenzéki megállapodásokat a jól szereplő pártok felrúgják, ugyanakkor megnyugtatónak érezte Gyurcsány Ferenc nyilatkozatát, amiben a már létrejött megegyezések megerősítésére és nem felrúgására buzdít. Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei elnöke, szegedi önkormányzati képviselő örülne, ha Márki-Zay Péternek igaza lenne, de nagyon sok helyről az ellenkezőjét hallja.

Tóth Péter facebookos hozzászólásaiból kiderül, hogy körülbelül 14 megyei jogú városról tud, ahol azonnal felrúgtak mindent. Mindezt azért tudja ennyire, mert a Jobbik megyei jogú városainak csoportját is vezeti.

Az Azonnali információi szerint saját főpolgármester-jelöltet állít a Momentum, a személyről vasárnap estig szavazhat a Momentum küldöttgyűlése, az indulást hétfőn be is jelenthetik. A nyugat.hu információi szerint Szombathelyen a DK bejelentkezett, mint a szövetség vezető ereje, így változhatnak a jelöltek is.

Ámbár a héten jelentették be Salgótarjában, hogy a szocialista Fekete Zsolt a Salgótarján, Szeretem! Egyesület színeiben, az ellenzék teljes támogatásával indul el a polgármesteri posztért. A DK, a Párbeszéd, a Jobbik, a Momentum, az LMP, az Európai Baloldal és a Tarjáni Városlakó Egyesület is a Salgótarján, Szeretem! Egyesület színeiben indul az önkormányzati választáson, de közös kompenzációs listát is állítanak. Feketét a Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogatja.

(fotó: archív)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares