Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Tegyen le a munkaerőimportról a kormányzat! – szólított fel hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Pártja nevében határozottan elutasította a kormány munkásszálló-építési programját, amely álláspontjuk szerint “egyfajta lakosságcserét” jelentene, hiszen így a multinacionális cégek érdekében egyre több külföldi dolgozó érkezhetne az országba.

Az utóbbi hónapokban mind a KSH, mind a BÁH adatai alapján egyértelművé vált, hogy jóval százezer felett van azon idegenből érkezett munkások száma, akik nem feltétlenül hiányterületekre érkeznek. A nagy multicégek bemondása alapján dől el ugyanis, hogy melyik szférába, melyik gazdasági ágazatba hozzák tömegesen ezeket a dolgozókat.

Nem lehet a magyar megmaradás útja, hogy kívülről importálják a munkaerőt

– jelentette ki, azt hangsúlyozva, az inaktívak, valamint a szürke- és feketegazdaságban dolgozók legális munkaerőpiacra vezetése lenne e helyzet megoldásának egyik eleme.

Az ellenzéki képviselő ide sorolta pártja béruniós kezdeményezését is, amely egy évtized alatt a fizetések “reális bővülését” hozná, továbbá a szolgálatilakás- és a bérlakásépítési programot is.

Elmondása szerint a kormányzat továbbra is tagadja a kivándorlás mértékét és azt hangoztatja, hogy többen vándorolnak haza, mint amennyien elhagyják az országot. Z. Kárpát azonban arcátlanságnak tartja, hogy ezt olyan adatokra hivatkozva szajkózzák, amikről kiderült, hogy a hazatérés terén a határon túliak Magyarországra való betelepülésével vannak feljavítva, míg a kivándorlók közé csak azokat sorolják, akik idehaza mindent felszámoltak maguk mögött.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá