Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Nőtt az árbevétel, jól teljesít az étterem, több mint 363 ezer vendég volt tavaly, ugyanakkor lejárt a garancia, így a felújításokat saját forrásból kell megoldani – derült ki a Hagymatikum 2018-as üzleti jelentéséből.

A legutóbbi tesületi ülésen Gergely Gábor, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági elnöke elmondta: 2017-hez képest emelkedett az árbevétel, így a fürdőszolgálatásoké és az étteremé is. Az összbevétel 32%-át az utóbbi teszi ki, a fürdőszolgáltatás 52%. Tavaly 363.832 jegyet adtak el, ebben szerepelnek a napi jegyesek, bérletesek, úszótanfolyamosok, OEP által finanszírozott kezelések és az iskolai testnevelés órákon résztvevők is.

A kiadások fele a bérekre megy el, 110 dolgozót alkalmaztak tavaly. A garanciális időszak lejárt, minden karbantartás, felújítás költsége a fürdőt terheli. 2018-ban 35 millió forintot tudtak ezekre fordítani.

Idén játszóházzal és bowling pályával bővítettek. Vásároltak új szolgálati autót, új eszközöket a konyhába és munkaidő nyilvántartó rendszert vezettek be.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá