Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Csaknem 400-an gyűltek össze szombaton Budapest XV. kerületében, Rákos mezején, a Mindenki Magyarországa Mozgalom Kossuth Köreinek első országos gyűlésén. Ezen a rendezvényen mutatták be a Márki-Zay Péter által vezetett mozgalom azokat a polgármesterjelölteket, akik mögé közösen sorakoztak fel az ellenzéki pártok és a civilek.

Matlák Gábor, a rákospalotai Kossuth Kör vezetője házigazdaként Márki-Zay Péter és Németh Angéla kerületi polgármester példáját hozta fel, akiknek Hódmezővásárhelyen, illetve Rákospalotán sikerült elnyerni a polgárok bizalmát a Fidesz jelöltjével szemben. Németh Angéla, a XV. kerület független polgármestere másik házigazdaként szintén az összefogás fontosságát emelte ki.

– Egerben létrejött egy olyan közösség, amely nem önmagát tekinti célként – mondta a jobbikos Mirkóczki Ádám, akinek személyében már március elején megállapodott az ellenzék, mint közös polgármesterjelöltben. „Nagyon messziről érkeztem, nagyon hosszú utat jártam be, amely nagyon sokági tartott” – fogalmazott. Hozzátette: azokat is szolgálniuk kell, akik októberben nem biztos, hogy támogatni fogják őket. Szerinte ez minőségi különbség köztük és a Fidesz között. Valamint az is, hogy figyelnek mindenkire és meghallják a kritikákat is.

Üveges Gábor, Hernádszentandrás polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy tényleg olyan kormányunk, olyan vezetőink vannak, amilyet megérdemlünk. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzatok nem a játszóterek világa, ott az emberek életét meghatározó, fontos ügyekről hoznak döntést.

A tudós professzorok mar nem Orbán mögött állnak a színpadon, hanem távolságtartásukat jelenítik meg – mondta Márki-Zay Péter. Hozzátette: ma már a Fidesz nem jobboldali, keresztény párt. Hangsúlyozta, nem egy új pártra van szükség, hanem összefogásra.

Márki-Zay beszélt arról is, hogy ő soha nem szavazott baloldali pártokra, de a sátor alatt sok korábbi baloldali szavazó is lehet, most pedig összefogásra van szükség. „Mindannyian rendszerváltást akarunk”, ezért remélik, hogy az ellenzéki pártok szeretetben összefognak. Azt kérte a pártoktól, hogy ne rúgják fel az eddig kötött megállapodásokat.

– „2022 most ősszel kezdődik” – fogalmazott. Hozzátette: „településről településre, városról városra haladva fogjuk visszafoglalni hazánkat”.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom honlapján közzé is tették az eddigi közös jelöltek névsorát. A jelölő szervezetek nevét is fel fogják itt tüntetni.

(magyarhang.org)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá