Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A napi.hu közölt egy összeállítást a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 2018-as eredménykimutatásából. Ebből kiderül, hogy tavaly 101 milliárdot költöttek el, ami persze önmagában is megdöbbentő adat, főleg úgy, hogy a bevételük 98,9 milliárd volt.

Szintén elgondolkodtató, ha megnézzük, hogy mi áll a bevételi oldalon. Kereskedelmi bevételei stagnáltak (7,7 milliárd forint), pedig 2018-ban a közmédia csatornáin lehetett követni például a téli olimpiát, a labdarúgó világbajnokságot, a Formula-1 teljes idényét és a Bajnokok Ligájának legfontosabb mérkőzéseit. A központi költségvetésből ellenben 71,2 milliárd forintot kaptak, de a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól is érkezett 12 milliárd forint működési támogatás – olvasható a portálon.

Egyébként az alkalmazottak száma is ismételten növekedni kezdett: az éves átlagszám tavaly 2086 volt.

Fontos még tudni, hogy az Ön pénzéből idén 73, jövőre 75 milliárd forint támogatás jut a központi költségvetés terhére.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá