Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Visszaadom országgyűlési képviselői mandátumom, de továbbra is a Hazámat kívánom szolgálni – közölte csütörtök reggeli Facebook-posztjában Kepli Lajos, a Jobbik parlamenti képviselője.

Mint írta, az októberi önkormányzati választáson Balatonalmádi polgármesteri tisztségéért kíván ringbe szállni. „Városvezetőként a pártpolitikai csatározásoktól független módon, kizárólag a település, valamint az ott élő emberek érdekeit szem előtt tartva szeretnék dolgozni, amennyiben erre a feladatra a helyi lakosok bizalmat szavaznak nekem. Az első lépést ezen az úton most megteszem: június folyamán lemondok országgyűlési képviselői mandátumomról” – fogalmazott.

„Azért adom most vissza kilenc évnyi országgyűlési képviselőség után mandátumom, hogy teljes tudásomat és tapasztalatomat pártpolitikától mentesen városom szolgálatába állíthassam. Szándékom komolyságát kívánom hangsúlyozni ily módon”

– tette hozzá.

Kepli az Alfahírnek elmondta:

ez semmiképpen sem jelent meghátrálást, inkább csak egy másik fronton fog szolgálni.

Hangsúlyozta, nem pártpolitikai szempontok szerint kívánja vezetni Balatonalmádit, és ebbéli szándékának komolyságát jelzi az is, hogy önként lemondott parlamenti mandátumáról. Döntését azzal is magyarázta, hogy komoly feladatnak tekinti a városvezetést, és teljes egészében az erre való felkészülésre akar koncentrálni a következő hónapokban.

“Nem állok be egyik táborba sem”

– fogalmazott Kepli Lajos, majd hozzáfűzte: célja, hogy a teljes spektrumot megszólítsa, a fideszes szavazótól a DK-sig.

Kepli Lajos listán jutott be az Országgyűlésbe, így mandátuma visszaadása után pártja kijelölheti az utódát.

Balatonalmádi polgármestere jelenleg a Fidesz városi elnöke, Keszey János. 2014-ben 43 százalékos eredménnyel győzött Keszey az önkormányzati választáson, Kepli Lajos akkor már ringbe szállt, két független jelölt kíséretében. A jobbikos politikus 22 százaléknyi szavazattal a harmadik helyen végzett. A részvétel 44 százalékos volt.

A 2019-es EP-választáson 54 százalékos részvétel mellett 54 százalékos eredménnyel végzett az élen a Fidesz–KDNP listája a településen.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá