Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Független Egészségügyi Szakszervezet vasárnap nyilvánosságra hozott véleménye szerint Kásler Miklós és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által emlegetett egészségügyben várható béremelések igencsak fel vannak javítva, és bár magát az emelést üdvözlik, úgy vélik, hogy annak mértéke még így is elmarad a szükségeshez képest, valamint azzal, hogy többnek mutatják, mint amekkora valójában lesz, csak újabb elégedetlenséghez fog vezetni a dolgozók körében.

„A bérek és keresetek rendszeres összekeverése a kormányzati szereplők részéről tudatlanságra utal, vagy a közvélemény megtévesztésére szolgál”

-írják a Facebookon közzétett állásfoglalásukban, amiben kifejtik, hogy a „200 000 Ft körüli alapbérből úgy lesz 340 000 körüli kereset- ami az átlagot tekintve erősen vitatható – hogy a munkavállaló sokat túlórázik, van aki havi 250-280 órát dolgozik, éjszakai műszakokat vállal, a pihenőnapon is dolgozik, miközben a törvényes munkaidő 168-176 óra hónapoktól függően.”

Vagyis az emlegetett magas kereset a túlórákkal jön össze, aminek velejárója a túlhajszoltság és kimerültség, ami az egészségügyben könnyen emberéletekbe kerülhet.

A szakszervezet hozzáteszi, hogy a kormány statisztikái „nem mutatják az alapbéreket csak a kereseteket, amiben az orvosok is benne vannak, meg a pótlékok is.

A dolgozók nem hülyék, látják mi van a bérpapírokon, és nem kellene a közvéleményt ezekkel a számokkal az egészségügyi dolgozók ellen hangolni.

A jelenlegi béremelés a dolgozók egy részét lényegében nem fogja érinteni, mivel a bértábla még az emelt mértékekkel sem fogja elérni a jelenleg hatályos szakmai bérminimumot.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá