Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A nyár egyik leglátványosabb természeti jelenségének a tiszavirágzás, a kérészek násztánca. Ez nem csak a Tiszán, hanem a Maroson is megfigyelhető volt.

Magyarországon a rendőrség figyelt a kérészek biztonságára, ugyanis védett, természetvédelmi értéke egyedenként tízezer forint. A természet védelméről szóló törvény kimondja: tilos a védett állatfajok elpusztítása, engedély szükséges a gyűjtésükhöz, a befogásukhoz, a birtokban tartásukhoz is. A védett rovarok elpusztítója szabálysértést követ el, és 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Eközben Romániában, a Maros aradi szakaszán begyűjtik a rovarokat. Az aradihirek.ro arról számolt be: a Maros-parti halászok hasznot húznak a rövid létükből. Ilyenkor ugyanis hiába is próbálkoznának horgászással, amikor ennyi rovar van a vízfelszínen, a halak, köszönik szépen, jól vannak. A kérészek ellenben kiváló csalinak bizonyulnak, és ilyenkor vederszámra gyűjtik be a szárnyat bontó rovarokat.

A kérészek Makónál is megjelentek, ezt Lóczi Gábor makói fotós oldalán megcsodálhatjuk:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá