Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Hódmezővásárhely történéseiről, az őszi választásról és a vélt országos ambícióról beszélt a Rádió Colornak Márki-Zay Péter. (A teljes beszélgetést itt lehet meghallgatni.)

A polgármester szerint stratégiának tűnik a fideszesek békeszándéka. Emlékeztetett, hogy az elmúlt 1 évben mindent megtettek az akadályozásért, a legutóbbi ülésen viszont Hegedűs Zoltán frakcióvezető nem is vett részt, a társai pedig konstruktívak voltak. Még kint vannak a migránsos, Soros, Gyurcsányos plakátok, de nem érkeznek hazug, gyűlölködő szórólapok a postaládákba. Felhívta rá a figyelmet, hogy a családi cégükkel kapcsolatban felmerült, adócsalással kapcsolatos vádak hamisak voltak, a bíróság mondta ki. A helyhatósági választásra ráfordulva békésebb hangnemre váltottak a fideszesek,

,,az elmúlt 1 évben, ha így működtek volna, békésebb lett volna a város.”

Márki-Zay úgy véli, kérdés, hogy a vásárhelyiek a következő 3-4 hónapban elfelejtenek mindent, ami az elmúlt egy évben történt, vagy emlékezni fognak arra, milyen visszásságokat, korrupciógyanús ügyeket tárt fel az új vezetés, megszüntették a pazarlást, nőtt a tisztaság a városban.

Elárulta, hogy 2012-ben kormányhatározattal kapott a város 1,7 milliárd forintot működtetésre, viszont 802 millió forinttal nem tudtak elszámolni, a Belügyminisztérium pedig most kéri vissza és 15 napos határidővel információkat akar. A polgármester elmondása szerint, amire a támogatást kapták, arra nem tudták leigazolni. Ha vissza kellene fizetni azonnal, akkor csődbe menne a város, de úgy látja, a szállítók még türelmesek, ők pedig szépen sorban fizetik a számlákat.

A cél az volt, hogy a választásokig ne készüljön el semmi, ebben eredményes volt a többségi frakció, ezért kell új összetételű közgyűlés, ami a városért és nem a városból él

– jelentette ki Márki-Zay. A lehetséges csapatot, jelölteket bemutatta a Tiszta Vásárhelyért Egyesület: Márki-Zay elmondta, hogy 21 közéleti személyiségről van szó, de ennél lényegesebben többen dolgoznak azért, hogy a város erkölcsileg is megtisztuljon.

Mindegyikőjük alkalmas jelölt, de nem mindenki így szeretné támogatni a várost. Azonban 10 fő valóban képviselő-jelölt lesz

– tette hozzá.

Több mint heti 40 órát foglalkozik Hódmezővásárhellyel: sikerült adócsökkentést elérni, ésszerű gazdálkodást folytatnak, hatékonyabb az ügyintézés a városházán, tram train egyeztetések és nap mint nap munka Hódmezővásárhelyért – fogalmazott azokra a vádakra, miszerint nem tesz semmit a városért.

Ugyanakkor érdekli az ország sorsa is, hiszen ,,Vásárhely nem lehet szabad, amíg az ország sem szabad.” Azonban nincsenek országos ambíciói, nem akar miniszter, parlamenti-, vagy EP-képviselő lenni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares