Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Egy hete Nyíregyházán tartotta közgyűlését a 23 várost tömörítő Megyei Jogú Városok Szövetsége. Hódmezővásárhelyt a kétnapos esemény első napján Márki-Zay Péter polgármester, majd a kabinetiroda vezetője, Kis János képviselte.

A rendezvény során Nyíregyháza-Sóstón minden résztvevő város nevében elültettek egy-egy kocsányos tölgyet, ezzel létrehozták a megyei jogú városok ligetét.

Az üléssel kapcsolatban Márki-Zay Péter azt közölte: ,,jelen volt a kormány több képviselője, előadást tartott és kérdésekre válaszolt Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter úr is, akivel személyesen is sikerült egyeztetni. Felszólaltam a város üresen álló lakásainak kiadása (Minőségi Otthoncsere Program) és a Belgrád-Budapest gyorsvasút útvonalának Szabadka-Szeged-Kecskemét útvonalon történő megvalósítása érdekében.”

A hódmezővásárhelyi polgármester azt írja: örömmel vettem, hogy a kormány fejlesztési politikájában teljesen pártsemlegesen jár el, egyformán támogat minden települést

még ha jelen esetben ez azt is jelentette, hogy fideszes polgármester-kollégáim ugyanúgy panaszkodtak a közbeszerzések elhúzódására, a Modern Városok Program feladatainak elhúzódására, mint ahogy mi vásárhelyiek is.

Az árak emelkedése ugyanúgy lehetetleníti el minden város energetikai felújításait és építkezéseit, emiatt a programok csúsznak országszerte – Vásárhely ráadásul utolsóként írta alá ezt a kormány-megállapodást még 2017-ben – fogalmazott.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares