Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Idén először drón is segíti Csongrád megyében a parlagfű felderítését. Az újítással nagyobb területeket lehet átvizsgálni úgy, hogy közben a zöldkár minimálisra csökken. Egy jogszabályváltozás miatt mostantól már nem csak július 1-e után büntethet a hatóság, ha a súlyosan allergizáló gyommal fertőzött egy-egy terület – ezért érdemes a tulajdonosoknak folyamatosan gondoskodni az irtásról – közölte a Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata.

Egyszerűsíti, olcsóbbá és gyorsabbá tesz számos hatósági ellenőrzést azoknak a drónoknak a használata, amelyeket nemrégiben kapott a Csongrád Megyei Kormányhivatal. – Az uniós projektből vásárolt hat drónt például építéshatósági, környezetvédelmi, levegőtisztaság-védelmi feladatok vagy a mezőgazdasági kárbejelentések ellenőrzésekor egyaránt bevetik majd – tette hozzá Juhász Tünde kormánymegbízott.

Tóth Zoltán megyei parlagfű koordinátor kiemelte: Csongrád megye tavaly sajnos dobogós lett parlagfű fertőzöttségben az országos listán. A tavalyi, júliustól októberig tartó parlagfű-mentesítési időszakban, Csongrád megyében 410 parlagfű foltot derítettek fel a hivatal szakemberei, amelynek a nagysága 317 hektár.

A büntetés mértéke – ami a terület nagyságától és a fertőzöttség mértékétől függ – 15 ezer forinttól 5 millióig terjedhet.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares