Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Csipkesor, a Posta-, a Szegedi és Deák Ferenc utca, de még lehetne sorolni, hol volt kisebbfajta árvíz a napokban. A Deák Ferenc azért meglepő, mert az utca hatalmas átalakításon esett át, de ugyanúgy nem tudta elvezetni a csapadékot. A makóiak videói, fotói elárasztották az Internetet, az önkormányzat közleményt adott ki és kárelhárítási készültséget rendelt el.

Az elmúlt 24 órában megközelítőleg 100 ml kiadós eső esett Makón és környékén, mely a város több területén is kaotikus helyzetet eredményezett. A vízelvezető árkok nem bírták elvezetni a nagy mennyiségű esővizet, így az számos utcát és ingatlant is elárasztott. Az éjszaka folyamán Makó Város Önkormányzata, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Hatóság, és a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai azonnali intézkedéseket hajtottak végre; beindították a szivattyúkat és segédkeztek a személy- és vagyonvédelem biztosításában

– írta közleményében a makói önkormányzat.

Bejelentették azt is, hogy a kialakult helyzet miatt 2019.június 24-én 06:00 órától II. fokú víz-kárelhárítási készültséget rendelt el Farkas Éva Erzsébet polgármester. A védekezés ideje alatt ügyeletet kell tartani, melynek címe: 6900 Makói Polgármesteri Hivatal (6900 Makó, Széchenyi tér 22.), telefonja: 62/511-800. Az ügyeleten naplót kell vezetni, melybe fel kell jegyezni a védekezés szempontjából minden jelentős eseményt, a kapott és adott utasításokat, jelentéseket.

A közlemény szerint a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény szociális munkásai megkezdték a károk felmérését; a hivatal Jogi Irodája felvette a kapcsolatot a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztály munkatársaival; a Maroslelei úton lévő Éjjeli Menedékhely beázása miatt a hajléktalan személyeket az Inkubátorház emeleti szintjén szállásolják el; a családoknak, akik ezt igénylik, átmeneti szálláshelyet biztosítanak.

Az se semmi, hogy a szerdán átadandó Csipkesor felülről ázik be:

Fotó: Facebook/Makón élek

Nyilván a lakók felelőssége is a csapadékelvezető árkok tisztántartása az otthonuk előtt, de van ahol az önkormányzatnak kell ezt megtennie. A polgármester még délután azt közölte: ,,a válságstáb, az önkormányzati, vízügyi és szociális szakemberek folyamatosan dolgoznak a problémák azonnali megoldásán; a károk felmérése megkezdődött; önkormányzatunk új szivattyúkat vásárolt, melyek üzembe helyezését megkezdte.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá