Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Elérhető a parlament honlapján a hétfői, június 17-ei jegyzőkönyv – ezen az ülésen Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője azonnali kérdéssel fordult Orbán Viktorhoz, majd kritikájaként egy zacskó száraztésztával lepte meg a miniszterelnököt. Bár a parlamenti közvetítésből nem látszódott, de Kocsis Máté a kormánypárt frakciójának vezetője elvette Orbán asztaláról a választási csomagot.

Ezt örökítette meg a csörte ezen pillanatáról a parlamenti jegyzőkönyv:

“JAKAB PÉTER (Jobbik): Miniszterelnök úr, lehet itt papírból nyegléskedni, de attól még a tény az
az, hogy jelenleg másfél millió honfitársunk tervezi azt, hogy elhagyja ezt az országot. A fiatalok 40 százaléka tervezi azt, hogy külföldön folytatja az életét, mert nem akar itthon a sor mellett gürizni látástól vakulásig éhbérért. Ha ezek az emberek elmennek innen, mondja már el nekem, kikre akarja építeni ennek az országnak a jövőjét: ukrán, török meg mongol migránsmunkásokra, vagy azokra akarja építeni az ország jövőjét, akiknek négyévente elég egy szatyor élelmiszer a szavazatért cserébe?

 

Miniszterelnök úr, önök nem azért nyerték meg a választást, mert annyira jól kormányoznak, hanem azért, mert az önök kezében van a média, amelyik lehazudja a csillagot is az égről, a kezükben van az Állami Számvevőszék, amelyik anyagilag vérezteti ki a legerősebb ellenzéki pártot, és a kezükben van egy szatyor száraztészta, amivel meg megvásárolják a legszegényebbek szavazatait. Miniszterelnök úr, önnek, nézze (Felemelve egy áttetsző, műanyag szatyrot, melyben néhány zacskó tészta van.), ennyit ér ez az ország, egy szatyor száraztésztát, úgyhogy nekem is pontosan ennyit ér ön. Fogadja el szeretettel! (Derültség, taps a Jobbik soraiban. – Jakab Péter elindul a műanyag szatyorral Orbán Viktor asztalához.)

 

ELNÖK: Képviselő úr, ön nemsokára frakcióvezető lesz, ne tegye ezt, mert ez összeegyeztethetetlen a házszabállyal, ugyanis… (Jakab Péter odaviszi Orbán Viktor asztalához a műanyag szatyrot, melyet Kocsis Máté vesz el tőle.) Képviselő úr, figyelmeztetem, és mivel ismételten figyelmeztettem… (Közbeszólások a kormánypártok soraiból: Ülj már le! – Bohóc! – Ülj már le a helyedre!).

 

Miniszterelnök úré a szó egy percre.”

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá