Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A rendőrség a vasúti biztonság érdekében a RAILPOL egységes nemzetközi rendőri művelet keretében 24 órás fokozott ellenőrzést hajtott végre 2019. június 26-án 7 órától.

A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált Rail Action Day Active Shield akció során 2019. június 26-án 7 órától 24 órán keresztül végeztek fokozott ellenőrzést. Az akció célja a személyszállító vonatokon elkövetett jogsértések megelőzése, valamint az ellenük való hatékony fellépés volt. A vasúti pályaudvarok, állomások és azok környezetének ellenőrzése során kiemelt figyelmet fordítottak az elhagyott csomagok ellenőrzésére is.

A rendőrség – a polgárőrség és a vasútbiztonsági szervek közreműködésével lebonyolított akció ideje alatt – 825 alkalommal vonatokat, 603 esetben állomásokat ellenőrzött közbiztonsági céllal. A fokozott ellenőrzés során a hatóságok 5573 főt igazoltattak és 9 fővel szemben került sor személyi szabadságot korlátozó intézkedésekre. A 24 órás akció során összesen 17 elfogás történt, 12 embert körözés miatt, 3 főt jogellenes tartózkodás miatt, míg két embert szándékos bűncselekmény elkövetése miatt fogtak el. Kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény elkövetésének gyanújával 3 fővel szemben intézkedtek.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá