Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A múlt heti testületi ülésen döntöttek arról, hogy idén két díszpolgári címet adnak át Makón. Rajtuk kívül Nemzedékek nevelője elismerést kap Tatár István.

Tiszlavicz László egyetemi tanár, főorvos, helyettes házi- és ügyeletes orvos. 1956-ban született Sajószentpéteren. Edelényben, majd Miskolcon tanult, orvosi diplomát Szegeden szerzett 1983-ban. Számos külföldi és egyetemen és klinikán dolgozott. Több mint 30 éve vesz részt Makó egészségügyi ellátásában. Fő érdeklődési területe a tumorok patológiája. Tudományos munkájáért több kitüntetést is kapott.

Jámbor Zoltánt 1949-ben első éves orvostanhallgatóként az ÁVH elfogta és csak négy év múlva engedték haza. Volt a szegedi Csillag Börtönben, a gyűjtőfogházban és egy bányában is kényszermunkán. Elengedése után soha nem kapott olyan állást, ami a tudásának megfelelő lett volna, mert rendszerellenesként tartották nyilván. A rendszerváltás után ő lett a Politikai Foglyok Országos Szövetségének makói elnöke. Felesége a makói diákokat rajzra tanító Jámborné Balogh Tünde.

Tatár István 1943-ban fejezte be a tanárképzőt, ami mellett szakmát is tanult, 1985-ben vonult nyugdíjba. Nemzetközi konferenciákon tartott előadásokat, érdemrendi keresztel kitüntetett, országosan elismert pedagógus, szakfelügyelő. Több matematika oktató könyvet is írt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá