Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A makó-rákosi rendelő felújítására 5 millió forintot különített el az önkormányzat. A múlt heti testületi ülésen kiderült, hogy hetente egyszer van fél óra rendelési idő, így a rendelő nincs igazán kihasználva.

Dr. Sánta Sándor képviselő (Fidesz) kérdésére dr. Nagy Jenő, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói kórházának igazgatója elmondta: szabad orvosválasztás van, így nem biztos, hogy a királyhegyesi háziorvost választották volna a rákosiak. Az elmondásuk szerint többen bejárnak Makóra, így nem egy túl használt praxis a rákosi. Hivatalosan szerdánként 11:45-től 12:15-től van rendelés, de hetek is eltelnek, amíg bemegy valaki. Ehhez hozzátartozik, hogy a királyhegyesi önkormányzat emberei elmennek házhoz a betegekhez, akik recepteket is felírnak.

Ezt kiegészítve dr. Kruzslicz-Bodnár Gréta, nemrég kinevezett jegyző hozzátette: maga a praxis Királyhegyeshez tartozik, de a rendelési idővel felmerült problémákat továbbítani fogják.

A rendelő annak kapcsán került a testület elé, hogy aktualizálták a Makó és Királyhegyes közötti megállapodást. Eszerint a makói önkormányzat biztosítja az ingatlant, a királyhegyesi pedig fenntartja a háziorvosi szolgálatot.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá