Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Nem a munkásokat szeretnék célba venni, hanem feljegyzik az építkezés tapasztalatait és bíznak benne, hogy normalizálódik a kivitelezés tempója. A csoporthoz ide kattintva lehet csatlakozni.

2019. július elseje óta járják a városban a tram-train épülő nyomvonalát, mivel szerintük nem az ütemezés szerint, lassan halad az építkezés. Ezért megalakították a Civil Kontroll csoportot az építkezés figyelemmel kisérésére és dokumentálására. Nem a dolgozókat, a sokadik alvállalkozók alkalmazottait kívánják célba venni, negatív színben feltüntetni. Felvállalt céljuk, hogy rajtuk keresztül jusson el hírük a döntéshozókhoz, a kivitelezés szervezőihez. Végső soron gyorsuljon meg a munka, mielőbb adják át a forgalomnak a lezárt Bajcsy- Zsilinszky és Ady Endre utcát, hozzák rendbe a tönkretett járdákat, kerékpárutakat.

Július 8-i ,,jelentésükben” azt írják: annyit elértünk, hogy eljutott a hírünk az építésvezetőhöz, kissé felidegesítettük. Megtiltotta a kivitelezőknek a nyilatkozat-tételt. Ő csak annyit mondott, hogy a kivitelezési technológia határozza meg az éppen folyó munkákat. Figyelmünkbe ajánlotta a NIF honlapot, ahol minden megtalálható.

Mióta járjuk a beruházás útvonalát és fényképezünk, regisztráljuk a dolgozók számát, mintha megélénkült volna a munkatempó! Ahol hetekig nem láttunk senkit dolgozni, most egyszerre 3-4 fő serénykedik. Ez volt a cél, talán sikerül normalizálni a kivitelezés tempóját! Szeretnénk visszakapni a várost, a normális közlekedési lehetőséget! Ezért végig fogjuk kísérni az egész kivitelezést!

– írják.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá