Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

Az önkormányzati választások előtti utolsó napirendi felszólalásokkal kezdődött a pénteki nap a parlamentben, amely éreztette is hatását a felszólalásokon – derül ki az Alfahír tudósításából.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője arra emlékeztetett, hogy a Jobbik 555 módosító javaslatot tett a költségvetéshez, többek között azt is, hogy építsenek fel Orbán Viktornak egy szobrot,

„mert minden diktátornak jár egy szobor, hogy a bukásakor legyen mit ledönteni”.

Szerinte az, hogy ezt visszadobta Kövér László, bizonyítja, hogy elolvassák a Jobbik javaslatait, tehát tudatosan utasítják el, hogy több pénz maradjon az embereknél.

Önök itt a nem az embereket képviselik, hanem a Fideszt – fogalmazott Jakab Péter.

Az önkormányzati választásokra kitérve arról beszélt, hogy 8 évig volt olyan városban önkormányzati képviselő, ahol 2010 óta nincs polgármester, csak egy fideszes helytartó, aki nem a várost képviseli a kormánynál, hanem a kormányt képviseli az embereknél.

Úgy tűnik, hogy egy fideszes helytartónak ennyi a dolga, jó hűbérúrként be kell szedni a jobbágyoktól az adót, és meg kell akadályozni a jobbágylázadást. És ez a feudális mentalitás kiterjed az élet egész területére – magyarázta a jobbikos politikus.

Szerinte ezért fontos, hogy az önkormányzati választásokon ne fideszes helytartókat válasszunk, hanem helyi lokálpatriótákat, akik kiharcolják, ami az embereknek jár, legyen pénz munkahelyekre, közlekedésre, városműködtetésre.

„Hiteles embereknek kell megküzdenie egy hiteltelen párttal, és ebben a küzdelemben minden hiteles képviselőjelölt, és minden polgármesterjelölt igenis számíthat a Jobbik támogatására”

– szögezte le Jakab Péter, hozzátéve: mert ennek a választásnak óriási a tétje, a tét az Orbán-rendszer lebontása.

„A magyar falvakban, és a magyar városokban fogjuk ledönteni azokat az Orbán szobrokat, amiket Önök, helyi kiskirályok felépítettek a fejekben”

– közölte a kormánypárti politikusokkal, hangsúlyozva nekik, véget fognak vetni a kinyilatkozások korának.

Ősztől nem a fideszes pártkatonákra, hanem szakemberekre kell bízni a települések vezetését, akik nem egy pártot, hanem a lakosságot képviselik, annak minden sokszínűségével együtt – utalt a közös ellenzéki jelöltekre a Jobbik frakcióvezetője.  Ez a demokrácia. A demokrácia, pedig melós műfaj – fűzte hozzá.

Mert Magyarország nem egy stróman, egy lókupec, vagy egy párt birtoka, hanem a hazánk, és azt meg kell védeni mindenkitől, aki kifosztaná – fogalmazott a jobbikos politikus.

Jakab Péter szerint az igazi különbség nem a bal- vagy jobboldaliság, hanem az, hogy ki a tisztességes, és ki a tisztességtelen.

„A tisztességeseknek mi szövetséget kínálunk, a tisztességteleneknek pedig börtönt”

– szögezte le.

„Mi, jobbikosok a tisztesség csendőrei leszünk minden egyes magyar önkormányzatban”

– magyarázta Jakab Péter, hozzátéve: egyetlen lopás felett sem fognak szemet hunyni.

Soltész Miklós államtitkár a papírból felolvasott válaszába kicsit belezavarodva ugyan (arról beszélt ugyanis, hogy a Jobbik bevándorlásellenes erőkkel fogott össze…), leginkább csak Gyurcsány Ferencről beszélt.

(fotó: Béli Balázs/Alfahír)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá