Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Megtagadta a törvényszék, hogy válaszoljon az Országszerte Átlátszónak arra, hogy a Fidesz-közeli szegedma.hu-t kiadó Napfénymédia és Marketing Kft., valamint a szintén kormányközeli promenad.hu-t és makohirado.hu-t üzemeltető Csanád Média Kft.-vel és annak jogelődjével szemben 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben eddig mennyi sajtóper indult és milyen eredménnyel – írja a media1.hu.

Az Országszerte Átlátszó beszámolója szerint a bíróság arra hivatkozott, hogy „a gazdasági társaságokkal szemben indított perek száma és azok eredménye személyes adatnak minősül”, így azokról a törvényszék nem nyújthat tájékoztatást.

Mindezt annak ellenére állítja a bíróság, hogy az oldal által megkérdezett jogászok szerint egy gazdasági társaságnak nincs személyes adata, így a kért információkat a bíróságnak ki kell adnia.

Mindez azért különös, mivel a bírósági perek általánosságban véve nyilvánosnak számítanak, sőt ezek eredményeit eddig a törvényszék maga tette közzé. Sőt idén év elején még annak sem volt akadálya, hogy összesített statisztika is megjelenhessen a hazai kormánysajtó által közölt helyreigazításokról, mivel a Fővárosi Törvényszék hajlandó volt adni erre vonatkozó adatokat az érdeklődő újságírók számára.

Innen lehet tudni, hogy megduplázódott egy év alatt a kormánypárti sajtóban a helyreigazítások száma. A kormányközeli orgánumok által elvesztett 109 helyreigazítási perrel szemben alig néhányszor vesztettek bíróságon a kormánytól független médiumok.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá