Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

Nagy György Sándor előbb a Makói Kézilabda Club elnökeként, majd az NB2-es férfi csapat szakosztályvezetőjeként tevékenykedett. Az elmúlt néhány év megviselte, úgy érzi, pihenésre van szüksége. A leköszönt csapatvezetővel interjút készítettünk.

A kezdetek

50 évesen felkértek, hogy vállaljam el az elnökséget a kézilabda clubnál, 1994-ben. Ennek előzménye, hogy 1992-ben és 1993-ban megnyerte a férfi csapat a bajnokságot, de nem került fel az NB2-be. Ez a régi ,,nagy” csapat volt, Szabó Laci, Paku, Farkas, Dobó Karcsi. Először a Békés került fel, majd a Pick Szeged. A harmadik évben viszont összejött, akkor is nagyon jó csapatunk volt. Az NBI/B-ben a 1995/96-os szezonban 6. helyet értünk el, majd 9. és 12., akkor estünk ki. Ez volt az első három év amikor a ,,nagyok” játszottak.

 

Tudták Makón, hogy sok sportszervezéssel foglalkoztam. Kiss Pál ajánlott be és megválasztott a közgyűlés, majd egészen 2015 tavaszáig voltam a csapat elnöke. Nagyon szép évek voltak: a Magyar Kupában játszottunk a Veszprém ellen a legjobb nyolcba kerülését, oda-vissza alapon; Szegeden megvertük a Tatabányát 2 ezer néző előtt; volt olyan évünk, amikor Nyíregyházára 4-500-an jöttek utánunk kupa meccsre.

Kétszeres bajnokok, de nincs pénz magasabb osztályra

Olyan jeles játékosok voltak nálunk, mint Dobó Karcsi, Bárány Zsolt, ők edzők is voltak nálunk. 2001-ben megnyertük az NB2-t 4 pont előnnyel, így 2001 őszén elindultunk újra az NB1/B-ben. Hetedik helyen kezdtük, évekig folyamatosan bennmaradtunk, szép számú nézőközönség előtt izgalmas meccseket vívtunk.

 

2004-ben, 8 éves pályafutás után megkaptam a Makó Város Sportjáért kitüntetést, de folytattam tovább, nem azért csináltam, hogy kitüntessenek. Szerettem csinálni.

 

Sajnos 2009 tavaszán kiestünk az NB2-be. Ott először 3. lettünk, majd kétszer megnyertük újra a bajnokságot, de nem tudtuk vállalni a feljutást pénz hiányában.

Pengeélen

2016 óta három évben is pengeélen táncoltunk, hogy bennmaradunk, vagy kiesünk. Tavaly kérelemre visszasorolták a csapatot, hiszen a 9. már kiesőnek számított, de maradtunk az NB2-ben. A mostani szezonban a 11. hely jött össze, 7 ponttal.

 

Három-négy éve olyan helyzetbe kerültünk, hogy nem túlzás azt mondani, a riválisok belőlünk erősítettek. Elment többet között Balán Róbert, Kiss András, Bagi Balázs, Endrei László. Összességében az elmúlt pár évben 8-9 olyan játékost vittek el, akik az NB2-ben meghatározóak voltak. Innentől kezdve nem tudtunk lépést tartani a többiekkel. Olyan pénzek mozognak már az NB2-ben, amivel nem tudunk megküzdeni.

Szomorú befejezés

Elég szomorú volt ez a szezon. Nagyon hiányos volt a keret, ezzel a hét ponttal papíron biztos volt a kiesés. A szövetség viszont jelezte, ha a csapat hajlandóságot mutat a jövő évi NB2-es szereplésre, akkor visszasorolhatják. Én sok sikert kívánok nekik.

 

Az elmúlt időszak, nagyrészt a 2015-ös csapatösszevonás óta a csapat teljesítménye megviselt, a szezon közbeni eligazolások. Jöttek egészségügyi problémák, most is műtét után vagyok. Június 30-án lejárt a szerződésem, úgy döntöttem nem kívánok tovább a kézilabdával foglalkozni. Lehet, hogy nem bírom ki, de most úgy érzem, hogy pihenek és nem akarok foglalkozni vele.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá