Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Amíg a Fidesz olyan nonszensz dolgokkal szórakoztatja magát, hogy metróvá hazudja a szentendrei HÉV-et, addig a Jobbik egy komplett jövőépítési csomagot tett le az asztalra – mondta budapesti sajtótájékoztatón a párt alelnöke, Z. Kárpát Dániel.

A jobbikos képviselő kiemelte, hogy a kormánypártnak úgy tűnik sokkal fontosabb, hogy egy képzeletbeli “csillagkapun” túlról “valóságátfestést” vigyen végbe, mint hogy támogassa például a Jobbik által benyújtott olyan költségvetési javaslatokat, amelyek

nem kedvezményes vagy “visszaélésekkel tarkított” hitelekkel, hanem érdemi lehetőségekkel javítanának a magyar családok helyzetén.

Z. Kárpát szerint a Fidesz sem az otthonápolási díj emeléséről, sem a kis- és középvállalkozások béremelésének könnyítéséről, sem a bérlakásépítési program elindításáról nem akar hallani, helyette saját álomvilágában él, és médiadiktatúráján keresztül a magyar társadalmat is ebbe akarja belekényszeríteni.

A Jobbik alelnöke kiemelte, hogy pártja külön keretet biztosítana az elvándorolt magyarok hazatérésének elősegítésére, ám a kormány szerint ez a probléma sem létezik, sőt szerintük sokkal több magyar tér haza, mint amennyi külföldre kényszerül.

Az ellenzéki honatya arra is emlékeztetett, hogy a Jobbik az idegenrendészeti adó átalakításával gátat vetett volna annak, hogy a multicégek

külföldi, többségében ukrán vendégmunkásokkal törjék le az amúgy is alacsony hazai béreket, illetve okozzanak az eddiginél is súlyosabb társadalmi-demográfiai problémákat.

Kérdésre válaszolva Z. Kárpát kijelentette, hogy

mintegy 600 milliárd forintnyi “homályos vagy teljesen értelmetlen” tételt találtak elgondolásaik megvalósítására a jövő évi költségvetésben.

Szerinte ezek mind olyan tételek, amelyek vagy a kormányzati “piramisépítésekhez” vagy minisztériumok nem bérjellegű, közelebbről megvizsgálva indokolatlannak mondható kiadásaihoz kapcsolódnak.

További lehetséges megoldásként említette, hogy a multicégekkel kötött stratégiai szerződések újratárgyalása révén emelni lehetne a magyar dolgozók munkabérét és a költségvetés bevételeit.

(alfahir.hu, fotó: Béli Balázs/Alfahír)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá