Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Míg Makón egy rendkívül bugyuta konzultációval kérték ki a lakók véleményét, melyben nem lehetett helyszínt javasolni, addig a hódmezővásárhelyiek tíz lehetőség közül választhatnak.

Tíz lehetséges helyszín van versenyben, építészeti szempontból ezek mindegyike alkalmas arra, hogy felépüljön az új vásárhelyi könyvtár és tudásközpont. A korábbi, nagy ellenállást kiváltott Kossuth térti is bent hagyták a listán – számolt be róla a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

Erről egy lakossági fórumon beszélt Sebestyén Tibor főépítész. A lehetőségekről a közeljövőben egy konzultációs íven kéri ki az önkormányzat a vásárhelyi polgárok véleményét. Fontos tudni: ha zöldterületet építenének be, cserébe máshol egy ugyanakkora parkot létesítenek. Ha pedig meglévő ingatlant kellene bontani a cél érdekében, ez csak akkor lehetséges, ha a tulajdonos eladja azt az önkormányzatnak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá