Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Ez a hatalmas kár kellett ahhoz, hogy az önkormányzat felismerje: ki kell tisztítani és burkolni kell a Jángori- és a Nagyér csatornát, valamint a városban lévő vízelvezetők árkokat ki kell kotorni – derül ki abból a július 18-i tájékoztatóból, ami az elmúlt hetek esőzéseiről és a megtett intézkedésekről szól.

A beázások kapcsán folyosók, szobák, fürdőszobák bútorok, szőnyegek, háztartási gépek kerültek víz alá. Több ingatlannál a szennyvízakna is kiöntött. A károk felmérése folyamatosan történik. Mintegy 200 ingatlan felmérése történt meg, a becsült kár összege hozzávetőleg 15 millió forint – fogalmaz a tájékoztató.

Kiderül az is, hogy az önkormányzat 32 millió forint értékben tett az elhárításra intézkedéseket és végzett azonnali beavatkozásokat. Erre tekintettel támogatási kérelmet nyújtott be a Magyar Államkincstár felé – az elbírálást várják.

A megelőzés érdekében a fent olvashatóak teszik meg. Kicsit későn, hiszen mint megírtuk: a makói önkormányzat 2015. szeptemberében kapta meg a TRENECON COWI Tanácsadó és Tervező Kft. és a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. településfejlesztési koncepcióját. Már négy évvel ezelőtt is megállapították, hogy a meglévő csatornarendszer teljes felújításra, több helyen átépítésre szorul. A belterületen összegyűlt csapadékvíz a befogadó csatornák elhanyagolt állapota miatt csak lassan, gyakran visszaduzzadva tud lefolyni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá