Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A nem magyar nemzetiségűek költéseinek a súlya a magyar lakáspiac teljes forgalmán belül ugyan nem számottevő, mintegy 2,3%, Budapesten azonban eléri a 12, a pesti belső kerületekben pedig a 26%-ot – írja a Portfólió.

2018-ban 7300 külföldi magánszemély vett lakást Magyarországon, legtöbben a vidéki lakóingatlanokat és a pesti belső kerületi lakásokat keresték.

Az adatokból kiderül, hogy a tavalyelőtti évhez hasonlóan alakult 2018-ban is a külföldi vásárlók száma, többségük vidéken vásárolt, főként Nyugat- és Dél-Dunántúlon, ezeken a területeken az arányuk 15, illetve 12%-ot tett ki. Ami pedig a budapesti vásárlásokat illeti, ezek elsősorban Pest belső kerületeire irányultak, az összes külföldi vevő közül csaknem minden negyedik itt talált lakást. Ha pedig az egész fővárost nézzük, a közel 7300 külföldi vásárlásnak a 41,6 százaléka itt összpontosult.

Csak 17 visszautasítás volt

A napi.hu nemrég azt derítette ki, hogy csak 2017-ben 3154 ingatlanszerzés iránti kérelmet adtak be idegen állampolgárok. De a durva szám nem is ez, hanem az, hogy a migránsozással kelő-fekvő kormányunk hivatala összesen tizenhét alkalommal utasította vissza, hogy idegenek ingatlant vásárolhassanak Magyarországon.

Ez az összes kérvény fél százaléka.

És ami a legdurvább:

az ukrán maffia megvetette a lábát Budán, az odesszai don és családja egymás után vásárolta fel az értékes területeket a XII. kerületben, de erről a hegyvidéki önkormányzatnak halvány sejtelme sem volt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá