Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Hosszú évek óta, bármilyen kormányzati felelősségvállalás nélkül zajlanak a kilakoltatások Magyarországon, zömében a többszörösére emelkedett törlesztőrészletet fizetni képtelen devizahitelesek kerülnek utcára.

Pedig azt sem lehet mondani, hogy ne lenne kihasználva minden olyan lehetőség, ami jogilag nyújthatna védelmet a rászorulóknak – a megszámolhatatlan alkalommal benyújtott törvénymódosító javaslatok azonban olvasás nélkül kerülnek a fiókok mélyére, a tüntetések eredménytelenek, a végrehajtók és a bankok pedig úgy tűnik, politikai támogatást élvezvevégzik tevékenységüket.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján ismét arra kérte a kormányt, hogy lépjen fel a sok esetben igazságtalanul, karhatalmi erővel biztosított kilakoltatásokkal szemben.

Ehhez az ellenzéki párt egy hárompontos “vészprogramot” kínál:

1. A kilakoltatási, végrehajtási moratóriumot azonnal vissza kell állítani
2. A jegybank devizaátváltáson keresett több százmilliárd forintjából kártérítési alapot kell létrehozni a károsultaknak
3. A végrehajtások 33-50 százalékos jövedelmi tiltásait le kell állítani a legszegényebb keresetűek és kisnyugdíjasok körében

Z. Kárpát Dániel arról beszélt, hogy a májusban felfüggesztett kilakoltatási moratórium óta több mint 1500 kilakoltatás történt az országban, ezek közül több esetben jobbikos politikusok személyesen jártak közben az áldozatok segítésében. A képviselő szerint azonnali közbelépésre van szükség, hiszen itt „nem vonalkódokról” van szó, hanem valódi emberekről, akiknek legtöbb esetben igazságtalanul veszik el otthonát.

Az ellenzéki párt javasolja, hogy a kilakoltatott családokat legalább szociális- és szükséglakásokban helyezzék el ahelyett, hogy egyszerűen az utcára teszik őket – erre azonban az önkormányzatok önmagukban nem bírnak elegendő forrással. Továbbá Z. Kárpát Dániel jelezte azt is, hogy továbbra is a hitelek felvételkori árfolyamon történő forintosításában látják a megoldást.

A párt alelnöke azt mondta, a devizahiteles válság rendezésére kész programmal rendelkeznek, amit szívesen a kormány rendelkezésére bocsátanak, ha hajlandók foglalkozni vele. Másrészt nyitottak arra is -tette hozzá-, hogy ellenzéki pártok közös javaslatára rendkívüli parlamenti ülésnapot hívjanak össze a szünet alatt, igaz, erre a kormánypártok nem szoktak elmenni.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá