Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Tegnap bejelentette polgármesteri újraindulását Farkas Éva Erzsébet a Fidesz színeiben. Szerinte Makón jó élni és ezt a munkáját szeretné folytatni. Arról nem beszélt, hogy szakembereket rúgtak ki politikai alapon és minden problémát az előző városvezetésre kentek, miközben félig-meddig megvalósítják azok terveit és még az országosan jól működő diákönkormányzatot is felszámolták.

Annak szellemiségében szeretnénk a város fejlődését folytatni, hogy Makón élni jó és Makó közösségéhez tartozni továbbra is jó legyen. A képviselő testület célja az volt, hogy a csatározásokon felülemelkedve szebbé, jobbá, élhetővé tegyük a települést. Továbbra is ezt a szolgálatot szeretném végezni a város közössége érdekében

– fogalmazott a bejelentésen.

Szerinte tehát minden szép és jó. De:

  • Mindent megtesznek a kritikus hangok elhallgattásáért. A Délmagyarország felvásárlásával az utolsó Fidesztől független médiát is megszerezte az állampárt térségünkben, kivéve persze a Csípőst. Ezért megpróbálnak mindent megtenni, hogy ellehetetlenítsék működésünket.
  • Szakembereket rúgtak ki politikai alapon. A 2014-es önkormányzati választás után olyanokat küldtek el, akik évtizedek óta a hivatalban dolgoztak, vagy valamelyik önkormányzati cégnél.
  • Miközben mindent az előző városvezetésre fognak, megvalósítják a terveiket. Makovecz Imrét a dr. Buzás Péter vezette város kezdte el alkalmazni, majd évek alatt több Makovecz-épület is kinőtt a földből. Miközben mindenért Buzásékat hibáztatják, felújítottak néhány Makovecz-épületet és felépítették a könyvtárat, tovább közművesítették az ipari parkot, folytatták az ingyen telkek osztását, a járda-programot, a bébikötvény- és a beiskolázási támogatást.
  • Megszüntették az 1999 óta működő diákönkormányzatot. Ifjúsági klubot alapítottak, programokat szerveztek, és komoly szerepük volt abban, hogy Makó kiérdemelte Az Év Új Nemzedék Települése címet. A választás után fél évvel Farkas Éva Erzsébet azt mondta: a diákönkormányzat munkáját segítő pedagógusokkal egyeztetve kiderült, a városi diákönkormányzat nem működött jól.
  • Az építkezések csúsznak és évek óta ugyanazokkal kampányolnak. A piac első határideje május 31. lett volna, de csak egy hét múlva adják át. A Deák Ferenc utca és a könyvtár két évig készült, addig katasztrófa volt ott a közlekedés. A Csipkesor viszonylag hamar kész lett, de az előtető és a kerékpárút nem túl praktikus. A fürdő hiányzó részeinek megépítéséhez kapcsolódóan még egy kapavágás nem történt.
  • Semmit nem ér az ellenzéki képviselők szava. A testületi üléseken többször javasolnak konstruktív, megfontolandó dolgokat az ellenzéki képviselők, de rendre leszavazzák őket. Legutóbb a székelykaput nyomták át erőből.

Arrogancia, cinizmus, lenézés, erőből politizálás – ez most a makói modell.

Egyébként az is kiderült, hogy a Fidesz augusztus 22-én hozza nyilvánosságra a képviselőjelöltek névsorát.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá