Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Mi magyarok, az ürességtől kongó stadionok, az egyre nagyobbra hízó strómanok, és a beléjük ömlesztett brutális közpénzmilliárdok országában irigykedve és szomorkodva nézhetjük az Index videóját.

Automatizált fűtés, hűtés, csőposta, szállítórobotok, digitális betegakták, hibrid műtő és az informatikai eszközökkel összekötött orvosi műszerek –  ezek találhatóak Bécs legújabb kórházában, a Krankenhaus Nord – Klinik Floridsdorfban. Az összesen 111 ezer négyzetméteren elterülő 800 ágyas kórház különbözőosztályain évente várhatóan 46 ezer beteget látnak majd el, míg az ambulanciákon 250 ezret.Egy- és kétágyas betegszobák vannak, minden ágyhoz egy állítható magasságú monitor tartozik internetcsatlakozással, rádióval, tévével és videójátékokkal.

Azt nem tudni, itthon mikor épül majd szuperkórház, de nekünk egyelőre nem is ebben kell gondolkodni, először azt kéne valahogy elérni, hogy az ország gyakorlatilag összes egészségügyi intézménye ne küzdjön folyamatosan az összeomlással, és ne haljon meg évente több tízezer, egyébként megmenthető magyar az orvoshiány, az eszközhiány és a kórházi fertőzések miatt, miközben a lassan tíz éve hatalmon lévő Fidesz valódi kormányzás helyett még mindig a problémák takargatásával próbálkozik.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá