Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Szerdán használhatták először, de hivatalosan ma adták át a felújított Deák Ferenc utcai piacot Makón. Az átalakítás eredményeképpen 3.400 m²-re nőtt a fedett rész.

A munkálatok közel 400 millió forintba kerültek, ebből 250 millió forint uniós forrás volt. A kivitelezés nagy részét a hódmezővásárhelyi Bodrogi Bau Kft. végezte, az aszfaltozást pedig az algyői DÉLÚT. A piac az 1960-as évek óta működik itt, az eddigi fedett részt a ’90-es években alakították ki. A területe több mint 9 ezer m², ennek most az egy harmada került tető alá, továbbá a közműveket is kicserélték.

A korábbi fórumokon kiderült, idén nem emelik a bérleti díjakat, a városvezetés által elbaltázott, félig-meddig ingyenes piaci helypénzt pedig módosíthatják.

Mint ismert: a piacot eredetileg május 31-én kellett volna átadni. Ezt módosították később július 31-ig, de végül augusztus 14-én vették birtokba először az árusok.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá