Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az Alföldvíz szakszervezet döntéshozó testülete augusztus 9-én tartott ülést, amelyen megállapították, hogy továbbra sem történt olyan kormányzati intézkedés, amely azt eredményezte volna, hogy a cégénél foglalkoztatott munkavállalók 2019-ben béremelésben részesülhessenek – írja közleményében a szakszervezet.

Mint közölték, a

„jelenlegi igen feszült helyzetben az ígéretek már nem elfogadhatóak a munkavállalók számára”.

A súlyos anyagi gondokkal küzdő vízszolgáltató dolgozói júniusban egészen Orbán Viktor budavári irodájáig mentek, hogy a miniszterelnökhöz címzett negyedik levelüket is átadják, egyben pedig felhívják a kormány figyelmét arra, hogy a fizetésképtelenség szélére sodródott az Alföldvíz Zrt.

A HVG.hu-nak nyilatkozott az Alföldvíz Szakszervezet vezetője, Miskéri László, aki szerint az egyébként is gyászos bérhelyzet mellett hidegzuhanyként érte a dolgozókat az is, hogy

a vállalat zavartalan működéséhez szükséges készenléti ügyelet időtartamát csökkentik, amin a vállalat spórol ugyan, de az a dolgozók fizetése 10-15 ezer forinttal csökken.

A szakszervezet úgy fogalmaz, más lehetőség híján az „utcán” folytatják az érdekérvényesítést, ezért újabb tüntetést szerveznek. Ennek pontos helye és ideje még nem ismert, a HVG.hu úgy tudja, két héten belül kerülhet rá sor.

A júniusi tüntetés idején az Alföldvíz Zrt. visszautasította, hogy fizetésképtelenség fenyegetné a céget, de azt elismerték, ha a tavalyi megállapodás szerint emelnék a dolgozók bérét, akkor valóban bekövetkezhetne a csődközeli állapot.

Az Alföldvíz 131 településen szolgáltat, Csongrád megye nagy részében is, így a térségben Ambrózfalván, Apátfalván, Csanádalbertin, Csanádpalotán, Ferencszálláson, Földeákon, Hódmezővásárhelyen, Királyhegyesen, Kiszomboron, Kövegyen, Kübekházán, Magyarcsanádon, Makón, Maroslelén, Mártélyon, Nagyéren, Nagylakon, Óföldeákon, Pitvaroson és Székkutason.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá