Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Állami ünnepünk, augusztus 20. alkalmából ünnepi állománygyűléssel emlékeztek az államalapításra a Csongrád Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság tanácstermében.

A Himnusz elhangzása után Látos István tű. százados ünnepi beszédében kiemelte: augusztus 20-a történelmünk legrégebbi hagyományaira visszavezethető megemlékezés, mely egyben a független, keresztény magyar államalapítás, a magyar állam ezeréves folytonosságának emléknapja is. István király, amikor Magyarországot megalapította, törvényeit és intelmeit a rendteremtés, a biztonság megszilárdítása, a tisztességesek ellen vétők szigorú megbüntetése, a hit megtartása, a jó és igazságos hatalomgyakorlás szellemében alkotta.

Mit jelent nekünk ma augusztus 20-a? Mindent, ami ennyi év alatt beépült az életünkbe. A nyár befejeztét, az új kenyeret, a független magyar államot, Szent István alakját.

 

Egy ünnep, amely összeköt minket. Egy kötelék, amely mutatja, hogy sokkal több bennünk, ami közös, mint ami szétválaszt. Erősítsük ezt az érzést! Emlékezzünk rá a mindennapokban!

Az ünnepi állománygyűlés a Szózat hangjaival ért véget.

(Csongrád Megyei Katasztrófavédelem)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá