Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az államalapítás ünnepe alkalmából állami kitüntetéseket adott át több szaktárca is Budapesten. Mutatjuk a megyei kitüntetetteket.

A honvédelmi miniszter a magyar bronz érdemkereszt katonai tagozata elismerést adományozta Gál József alezredesnek, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár hadműveleti főnökének. Csontos Róbert őrnagy a szolgálati érdemjel babérkoszorúval ékesített arany fokozatát, Polereczki László zászlós ezüst fokozatát, Bálint László és Énekes Ede századosok, illetve Csehiné-Sárkány Beáta hadnagy bronz fokozatát, Gombos Etelka pedig a Honvédelemért Kitüntető cím III. fokozatát kapta.

Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Kónya Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Kémiai Intézete Alkalmazott és Környezeti Kémia Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára; Lázár György, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának dékánja és Sebészeti Klinikájának tanszékvezető egyetemi tanára; Leprán István, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézetének egyetemi tanára; Rakonczai János, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Földrajzi és Földtudományi Intézete Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszékének egyetemi tanára és Wölfling János, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Kémiai Tanszékcsoportja Szerves Kémiai Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára.

Középkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Janka Zoltán, Batthyány-Strattmann László-díjas pszichiáter, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Pszichiátriai Klinikájának egyetemi tanára. Fodor Zsóka színművész, a Szegedi Nemzeti Színház egykori tagja a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült.

Az agrárminiszter Fleischmann Rudolf Díjat adományozott Bóna Lajos kalászos gabonanemesítőnek, a Gabonakutató Nonprofit Kft. innovációs és pályázati tanácsadójának. Tolnay Sándor Díjat kapott Lehoczky János György, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szentesi Járási Hivatal, Élelmiszerlánc-ellenőrző és Állategészségügyi Osztály járási főállatorvosa. Az Életfa Emlékplakett Arany fokozatát vehette át Gábor Miklósné, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar professor emeritája, míg az Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerést Egyed Béla, a Hód-Mezőgazda Zrt. jogelőd vállalatának nyugalmazott vezérigazgatója kapta.

(Kiemelt kép: Bartos Gyula)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá