Hirdetés
Becsült olvasási idő: 4 perc

A Velnök Közéleti, Kulturális és Polgári Egyesület (VKKP) színeiben indul a Jobbik, a DK, az MSZP és civilek. A makói polgármester- és a képviselőjelölteket péntek délután mutatták be sajtótájékoztatón.

Makó jó után járt öt évvel ezelőttig. Sokat tárgyaltak a pártok és a civil szervezetek. Változás kell, ez pedig az összefogás eredményeképpen jöhet el. Mi nem győzni, uralkodni akarunk, hanem szolgálni a várost és a makóiakat. Széppé, élhetővé varázsolni, megszüntetni a széthúzást – fogalmazott Mucsi Tamás, aki az egyesület polgármesterjelöltje.

Hozzátette: mindenkinek lesz munkája, aki tehetséges. A Fidesz öt évvel ezelőtt tisztogatást ígért Makón, amit meg is tett. Ennek az eredménye egy működésképtelen város. ,,Az nem fejlődés, hogy olyan beruházások születnek, amik minőségében nem jók, átvehetetlenek” – utalt a Deák Ferenc utcára, a Csipkesorra, a beázó könyvtárra.

Az egyes körzetben Földesi Csabáné Molnár Mónika indul. Három gyermeket nevelt fel. Az egészségügy legnagyobb élharcosa. Úgy véli, veszélyes, hogy Makó és Vásárhely között ingáznak a betegek, rendezni kell a kórház sorsát.

A kettesben Kiss Imréné indul. Hosszú évekig képviselte Újváros lakóit, néhány szavazattal maradt alul Kádár Józseffel szemben, akiről a Fidesz is belátta, hogy alkalmatlan. Fontosnak tartja a csatornahálózat felújítását, karbantartását. Szeretné, ha a nyugdíjasklubok finanszírozását megdupláznák.

A hármas körzetben Nagy Zsolt a jelölt. Szerinte belvízvédelmi beruházást kell végrehajtani Honvédban, a csatornák nagyszabású kitakarítását, mobilszivattyúk telepítését, hogy ne forduljon elő még egyszer olyan, mint a nyári esőzések alkalmával.

Mucsi Tamás nem csak polgármester-, hanem képviselőjelölt is, a négyesben indul. A családja ott élt, a munkahelye is ott van. Fontosnak tartja, hogy 2 m³ ingyen vizet kapjon minden háztartás Makón, ami öntözésre és fogyasztásra is alkalmas lehet. Véleménye szerint a költségvetést nem terhelné meg.

Az ötösben Molnár László indul. Hosszú évekig szolgálta a várost a testületben 2014 előtt. Gerizdesen nincs orvosi rendelő, kiemeltnek tartja a városrész orvosi ellátását.

A hatosban Zeitler Ádám a jelölt. A programban védő erdősáv telepítését javasolja az elkerülő út mentén. Ennek klimatikus hatásai is vannak, amellett hogy friss oxigént adnak, bizonyítottan pár fokkal hűvösebb lehet a városban.

A hetesben dr. Török Miklós indul. A jelenlegi ciklusban is képviselő volt, sokszor felemelte a szavát az üléseken. Ha rajta múlik, a járdaprogram nem szűnik meg.

A nyolcasban Gáspár Sándor indul. Információink szerint a Fidesz sokat tanakodott, hogy kit indítson ellene. Folyamatosan tesz a körzetéért, megoldja az ott lakók problémát. Legnagyobb gond a Nagyér csatornával van, azt mindenképp rendezni kell.

Elhangzott, hogy a lista első helyén Mucsi Tamás áll, Zeitler Ádám, Molnár László, Lengyel István és Földesi Csabáné Mónika követi.

A sajtótájékoztatót élőben közvetítettük facebook oldalunkon:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá