Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Augusztus 8-án, amikor a Fidesz közölte, hogy Farkas Éva Erzsébet lesz a kormánypárt polgármester jelöltje, azzal riogatták a makóiakat, hogy a „polgári oldal” képviselői – többek között Farkas Éva Erzsébet – Buzás Péter polgármestersége idején üldöztetésnek voltak kitéve, egyenesen harcolniuk kellett a meggyőződésükért és az ellehetetlenítésük ellen. Mindebből persze egy szó sem igaz.

Farkas Éva Erzsébet – akkor még Farkas Éva néven – például oly annyira el volt nyomva és annyira üldözte őt Buzás Péter, hogy 2011. augusztus 27-én Buzás kifejezett támogatásával Angyalsóhaj címmel ,,zenés táncjátékot” rendezhetett a Hagymaház előtti szabadtéri színpadon. Az eseményről az akkori megyei napilap is tudósított: https://www.delmagyar.hu/mako_hirek/angyalsohaj_a_makoi_szabadteri_szinpadon/2236679/

Talán nem érdektelen emlékezni erre az eseményre. A nehezen meghatározható műfajú és gondolatvilágú, meglehetősen zavaros és eklektikus darab igen mérsékelt sikert aratott, nagyon sokan a szünetben elszállingóztak.

Persze ez a feledhető múlt. A Farkas Éva Erzsébet arcával fémjelzett „polgári” világban 2014 októbere után tucatszám üldöztek el nem csupán virtuálisan, hanem ténylegesen is kiváló és tapasztalt szakembereket a városházáról, többeknek utánanyúlva, hogy még véletlenül se kaphassanak állást Makón vagy a környékben.

2014 októbere óta nem az alkalmasság, hanem a hatalomhoz való hűség mértéke dönti el, ki kaphat megbízást és ki az, aki sohasem.

Vajon a mai üldözöttek és félre állítottak közül kaphatna-e olyan lehetőséget bárki is, mint az akkor „üldözött” Farkas Éva kapott Buzástól? A kérdés aligha kérdés. Természetesen nem.

Jól látható, hogy a mai makói városvezetés, amikor az előző városvezetést vádolja valamivel: üldözéssel, hozzá nem értéssel, megosztottsággal, együttműködésképtelenséggel, betartással, akkor pontosan a saját maga által követett gyakorlatról beszél.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá