Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali vesztegetés bűntette miatt gyorsított eljárásban a Szegedi Törvényszék elé állította az őrizetben lévő két külföldi állampolgárt – írja honlapján az ügyészség.

A vád szerint a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen belépésre jelentkező belga és szerb állampolgár 50, illetve 20 Euró-t kísérelt meg átadni az ellenőrzést végző pénzügyőröknek azért, hogy az általuk engedély nélkül Magyarország területére behozott és az ellenőrzés során megtalált dohánytermékek miatt elkerüljék a felelősségre vonást.

A nyomozó ügyészség a 2018. július 1-jétől hatályos büntetőeljárási törvény eljárást gyorsító rendelkezéseinek alkalmazásával az egyik külföldit az elkövetéstől számított egy napon belül, míg a másikat három napon belül állította bíróság elé.

A bíróság a vádlottakkal szemben az ügyészi indítványoknak megfelelően 1 év 6 hónap, illetve 1 év börtönfokozatú, végrehajtásában három évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabott ki, az elkövetőket egy év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte és vagyonelkobzást rendelt el az átadni szándékozott vagyoni előnyre.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá