Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Huszonöt település kapott jelentős állami támogatást “Munkásszállások kialakítása” központi munkaerőpiaci program címen a Nemzeti Foglalkoztatási Alaptól (NFA).

A kormányzati portálra augusztus 23-án feltöltött adatsorból kiderül, hogy az elmúlt két évben az állam igencsak bőkezűen pártolta a munkásszállók építését. Az eddigi hírek szerint “csupán” nyolcmilliárd forintot költött az állam munkásszállókra, mostanra viszont átléptük a bűvös tízmilliárdos határt is.

A két legnagyobb nyertes Debrecen és Miskolc volt, a két város másfél-másfél milliárd forintot kapott e célra, de kiemelkedőnek mondható Sajókeresztúr 776, Kecskemét 589, Tamási 447, vagy Szentgotthárd 404 milliós támogatása is.

Mellettük többek között olyan települések részesültek 100 és 300 millió forintos támogatásokból, mint Mórahalom, Zalaegerszeg, Újszentiván, Orosháza, Veszprém, Mosonmagyaróvár, Füzesgyarmat, Marcali, Bóly.

A teljes listát itt találja.

Mint ismert, bár a kormányzat igyekezett elsunnyogni az építkezéseket, egyre több településről derült ki, hogy egy-egy elhagyott laktanya vagy kollégium épül át külföldi vendégmunkásokat fogadó szállóvá.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá