Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Összegyűltek a Csókáson születettek és leszármazottaik, valamint bemutatták az Emlékek a csókási tanyavilágból című könyvet vasárnap – számolt be róla Zeitler Ádám képviselőjelölt.

A makói tanyavilágban óriási pusztítást végeztek a második világháború után. Felszámolták, elbontották a tanyákat. De ezzel nem csak az épületek tűntek el, hanem emberi sorsok is megváltoztak. Ahogy Oláh József írta a most megjelent Emlékek a csókási tanyavilágból című könyv bevezetőjében:

“A csókási tanyavilágban nagyon szép életünk volt. Az emberek többnyire békességben és tisztességben éltek, segítették egymást. A gazdálkodásnak minden feltétele megvolt, és jól is csinálták. A tudás apáról fiúra szállt.”

Józsi bácsi a könyv bemutatóját sajnos már nem élhette meg. A kötet tegnapi bemutatóján róla is megemlékeztek az Igási koccintóban, ahol újra összegyűltek a Csókáson születettek és leszármazottaik.

A kötet szerkesztője Forgó Géza, lektora Dr. Medgyesi Konstantin, kiadta Oláh József és a Csókásiak Baráti Köre.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá