Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Ha egy tét nélküli, szimpátiaszavazást is elcsalnak, akkor mire számíthatunk később?

Mint arról beszámoltunk: a Vásárhelyiek a változásért nevű Facebook-oldalon indítottak egy szavazást, ahol azt kérdezték, hogy a belvárosi választókerület lakói a Tiszta Vásárhelyért és a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjét, a háziorvos Mester Jánost, vagy a Fidesz által támogatott Daru Árpádot látnák-e szívesebben az önkormányzati testületben.

Az egyértelmű többség Mestert támogatta, egészen vasárnap reggelig, amikor külföldi profilok jelentek meg a szavazásnál, hogy a Fidesz jelöltjére voksoljanak.

Az Indexnek

Daru Árpád elismerte, hogy ő maga hekkelte meg a szavazást egy barátjával.

Megvettek egy nyilvánosan hirdetett szolgáltatást, így kaptak egy cégtől orosz, angol, ázsiai, amerikai szavazatokat.

Mint az Indexnek írja,

Láttam az erről szóló összeesküvés-elméleteket, és be kell valljam, remekül szórakozom rajtuk. Mivel a szavazást a Márki-Zay Péter családja és legszűkebb támogatói köre által terjesztett oldal írta ki, amelyet zömmel az ő helyi és országos támogatói köre olvas, egy jó tréfának szántam, hogy megfordítom a szavazást, de szerettem volna arra is rámutatni az akcióval, hogy az oldal szavazgatásai mennyire tükrözik a vásárhelyiek véleményét, és milyen könnyű azt befolyásolni.

– írta a portálnak küldött válaszában. Hangsúlyozta, hogy sosem volt tagja a Fidesznek, mindössze a párttal közös listán indul, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület jelöltjeként.

A Vásárhelyiek a változásért oldalnak több mint ötezer követője van, köztük jelentős a Fidesz szimpatizánsok száma is akik rendszeresen kommentelnek az oldalon, így őket is félrevezette a jelöltjük.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá