Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Békés Megyei Főügyészség rablás bűntette miatt kezdeményezte egy 24 és egy 49 éves battonyai nőnek a letartóztatását, akik májusban a saját otthonában gyógyszereztek be egy férfit Battonyán és elvették az értékeit – írja az ugyeszseg.hu.

A két nő 2019 májusában egy háztartásban éltek. 2019. május 7-én a 24 éves nő közölte az idősebb társával, hogy elmegy a sértetthez és pénzt kér tőle kölcsön.

Az idősebb nő nem sokkal később arra kérte, hogy a sértettet itassa le, vagy keverjen az italába gyógyszert, hogy elaludjon abból a célból, hogy a férfi lakóházában található értékeket el tudják tulajdonítani.

Ebbe a fiatalabbik nő bele is egyezett és idősebb társától átvett 2 szem összezúzott gyógyszert, amit az este folyamán a sértett italába belekevert. A férfi rövid idő elteltével elaludt és öntudatlan állapotba került. A fiatalabb nő ekkor felhívta társát, aki a helyszínen megjelent, majd a két nő átkutatta a házat, amelynek eredményeként közel 170.000,- Ft értékben tulajdonítottak el készpénzt és különféle használati tárgyakat a sértettől, így mobiltelefont, botmixert, talpmasszírozó gépet, öngyújtót, svájci bicskát, vérnyomásmérőt és ágynemű garnitúrát.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére a fiatalabbik gyanúsított esetében a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor. Idősebb társa a cselekményt különös visszaesőként és más büntetőeljárás hatálya alatt követte el, így az esetében a bűnismétlés veszélye is fennállt, illetőleg megalapozottan tartani lehetett attól, hogy szabadlábra kerülése esetén a még ki nem hallgatott tanúk vagy a sértett befolyásolásával, megfélemlítésével, illetve a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítás eredményét veszélyeztetné.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója 1 hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares