Hirdetés
Becsült olvasási idő: 1 perc

Elérte a forint azt a kritikus határt amire már napok óta számítani lehetett. Az euró árfolyama elérte, sőt már meg is haladta a 330 forintot.

Portfolio.hu azt írja, az elmúlt napokban elemzők szerint leginkább a nemzetközi rossz hírek, bizonytalanságok miatt gyengült a forint, és most már a legkisebb negatív hír is elég ahhoz, hogy átlépjük a történelmi rekordárfolyamot.

Nemcsak az euróval, de a dollárral szemben is hasonló mértékben gyengült a magyar fizetőeszköz, a 297,4-es árfolyam 2017 eleje óta nem látott magasságot jelent.

,,A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak”

Orbán Viktor az elmúlt években sok mindent mondott, olyat is, ami szöges ellentéte volt egymásnak. Például 2008-ban, a gazdasági világválság idején még ellenzékben így értékelte, hogy akkor 274 forintba került egy euró:

„A forinttal nincsen nagyobb baj, a forinttal akkor lesz baj, hogy ha nem tudjuk a bizalmi válságot megoldani. A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak.”

 

A jelenlegi bizalmi helyzettel, amiben most a miniszterelnök és kormány van, nem lehet a forint esését megakadályozni. A bizalmi válságot a rossz vezetés okozza, jobb vezetéssel viszont megoldható a bizalmi válság, megvédhető a forint is.

Később már egészen másképp látták a helyzetet a kormányra került fideszes képviselők, így most az se gond, ha 330 forint felett járunk.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá