Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A vásárhelyi strandon holnap kezdik meg annak az új kútnak a próbaüzemét, melyek köszönhetően évi 100 millió forintos megtakarítást lehet elérni – közölte a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

Eddig ivóvízzel töltötték fel a hideg vizes medencéket, ami egy igen drága megoldás volt. A Hód-Fürdő Kft. vezetősége arról is tájékoztatott, hogy a próbaüzem miatt a hátsó téri medencék holnaptól már nem állnak a vendégek rendelkezésére.

A Vásárhelyi Hírek emlékeztet: egy feljelentés nyomán 170 milliós visszaélés ügyében nyomoztak, miután a tavaly december 17-i rendkívüli közgyűlésen kérte a Fidesz frakcióvezetője, Hegedűs Zoltán, hogy szakértő vizsgálja meg, miért vállalt szerintük fedezet nélküli kötelezettséget a polgármester a strand víztisztítójának 170 milliós felújítására. Azonban a kút szerepelt az önkormányzat könyveiben, hiszen a kialakítását 2016-ban az önkormányzat finanszírozta, üzemelni azonban nem tud a most szükséges kiegészítő berendezés nélkül. Így a strand új kútjával kapcsolatos különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt indult eljárást a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá