Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Megmarad a szarvasi kávéfőzőt is gyártó cég, miután a Szarvasi Háztartásigép Kft., a Deerplast Kft. és néhány korábbi alkatrész-beszállító újraszervezte a gyártást. A közlemény szerint a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. (Vasipari) célja korábban is a kávéfőzőgyártás megújítása volt, viszont a Vasipari lámpa körüli gyártási nehézségek miatt erre már nem maradt lehetőség és tőke. A fizetésképtelenség miatt kérdőjeleződött meg a további tevékenység, viszont bevontak külső befektetőket, és hónapok óta dolgoztak a folytatáson.

A Szarvasi Háztartásigép Kft. ötvennyolc korábbi Vasipari-dolgozót tud tovább foglalkoztatni. Az MTI szerint évente százezer kávéfőző eladásával terveznek. Jelenleg hat típusú gépet gyártatnak és forgalmaznak.

Januárban derült ki, hogy valamennyi alkalmazottját, tehát több mint négyszáz embert elbocsátott a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. A vállalkozás másfél milliárdos beruházással próbálkozott, de azzal sem tudta elkerülni a teljes létszámleépítést. Bár most megmenekülni látszik a helyi kávéfőzőgyártás, de így is csak a korábbi munkavállalók töredékét tudják alkalmazni.

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.-t 1952-ben szövetkezetként alapították, 1998 óta működik részvénytársaságként. Kávéfőzőt 1970-ben, lámpákat 1972-ben kezdett gyártani.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá