Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Nemrég kiderült, hogy a sógoroknál dolgozó hivatalosan nyilvántartott magyar munkavállalók száma először lépte túl a százezer főt. Miközben itthon az Orbán-kormány szünet nélkül lövi a propagandarakétákat és hol elrettentő példaként, hol 2030-ra utolérhető vágyalomként festik le Ausztriát, folyamatosan nő azon magyarok száma, akik a megélhetésük miatt a szomszédos országban vállalnak munkát.

Úgy tűnik, sokan nem hittek Orbánnak, aki 2017 szeptemberében, a Fidesz velencei frakcióülésén azt mondta, hogy matolcsyzmusnak köszönhetően 2030-ra nem csak utolérjük, de egyenesen lehagyjuk Ausztriát. Ők azok, akiknek már most – vagy egy már egy jó ideje – elegük volt az itthon tapasztalható néphülyítésből, az alacsony bérekből, a nem megfelelő munkakörülményekből, ebből az élhetetlen országból, röviden mindabból, amit az Orbán-kormány képvisel.

Persze már akkor tudható volt, hogy a „vezér” kijelentése csak egy volt a szokásos bullshitek közül, hiszen az életszínvonalat tekintve nemhogy közelítenénk, de egyre messzebbre, lassan olyan távol kerülünk az osztrákoktól, mint Orbán attól, hogy ne legyen rosszul, miután lesétált 50 métert.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá