Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Bár nominálisan valóban többet költ oktatásra a kormányzat, mint 2010-ben, azonban a GDP arányát tekintve, évről évre egyre jobban elmarad ettől a kormány. Brenner Koloman szerint két párhuzamos dimenzióban él az ország, ha az oktatás ügye kerül terítékre – mondta az ATV stúdiójában a Jobbik politikusa.

Brenner Koloman szerint GDP arányosan rettenetesen kevés pénzt költ a kormány oktatásra a térség országaihoz képest is.

“A Jobbik már csak nemzetstratégiai okokból is, olyan 7-8%-ot fordítana oktatásra, míg ez jelenleg 5% alatt van”

– tette hozzá a képviselő.

A jobboldali ellenzéki párt képviselője leszögezte: a valóság az, hogy óriási tanárhiány van az országban, vannak olyan helyek, ahol az egész tantestület hiányzik.

“A legnagyobb probléma néhány év múlva lesz, amikor is a pedagógusok közel fele 5-10 év múlva nyugdíjba fog menni”

– emelte ki Brenner Koloman.

A jobbikos politikus szerint most kellene reagálni a rendszer hiányaira, ennek ellenére a kormány számára továbbra is csak a kommunikáció a fontos a problémák megoldása helyett. Hozzátette, hogy rengeteg trükközéssel igyekszik a kormányzat elfedni a valós problémákat. Például úgy, hogy a pedagógusok óraszámát egy bizonyos intervallumban határozza meg.

“Az olyan jellegű trükközések, hogy nem szaktanár tanít az iskolában egy tantárgyat, vagy az, hogy valakire plusz 4-5 órát rá tudnak kényszeríteni, az egész egyszerűen elfogadhatatlan.”

Brenner Koloman szerint az sem egészséges, hogy a tanárok szabadságát korlátozzák, többek között olyan módosításokkal is, amit az új köznevelési törvény tartalmaz. Éppen ezért fordultak az ellenzéki pártok az alkotmánybírósághoz annak visszavonása érdekében.

(fotó: Béli Balázs/Alfahír)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá