Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

Gyermek- és emberszeretetből a képviselői alapjából minden hónapban kiválasztanának az utcában élőkkel együtt egy rászoruló családot, aki anyagi támogatást kapna. Minden hónapban másik utcába kerülne ez a 20 ezer forint – derült ki Kiss Imréné oldalunknak adott interjújából. Ő a lokálpatrióta összefogás jelöltjeként indul Makón a kettes választókörzetben.

A jelölt a jelenlegi ciklust megelőzően 18 évig volt képviselő, ötször választották újra. Nagyon sok dolgot tett Újvárosért a lakosság segítségével: sok járda épült, utakat betonoztak le, így most szinte az egész városrész bitumenes, kivéve a Fuvola utca. Minden évben nagy népszerűségnek örvendett a városrész nap – ezt mindenképpen folytatná.

Rákos és Bogárzó is ehhez a választókörzethez tartozik. Amíg ő képviselő volt, Bogárzón bevezettették a világítást és leaszfaltozták az utat. Rákoson a nyugdíjasklubot felújították, két számítógép került oda internettel, amit a dr. Buzás Péter vezette önkormányzat biztosított és megcsinálták a focipályát is. Minden évben mikulás- és karácsonyi ünnepséget tartottak Rákoson és Makón is, ezeken megajándékozták az általános iskolás korú gyermekeket és a szikszaisok adtak műsort.

Kiss Imréné közbenjárásával sikerült az újvárosi óvodát az iskolához kapcsolni, hogy biztosítva legyen a jelentkezés. Az ő vezetésével megszervezték az Újvároson lakó, rászoruló, iskolások korú gyermekek magyarhertelendi táboroztatását térítésmentesen. Segített az egyháznak a Szent László Nap megrendezésében, a képviselői alapjából és Buzás támogatásával az egyes ablakszemeket kettessé alakították át, hogy ne legyen olyan hideg bent.


Kiss Imréné bemutatása a sajtónak 4:35-től 

Sikerült nyomógombos jelzőlámpát kialakítani az iskola és az óvoda környékén 2014-ben. Kissné emlékeztet, korábban felmerült, hogy a Justh Gyula és a Vásárhelyi utca kereszteződésben legyen körforgalom, ez már talán nem aktuális. Viszont szerinte a Mágori-telep, Igási út és a Földeáki út találkozásánál lévő csomópontot rendezni kell, hiszen az autópálya felől érkező turisták itt érkeznek meg Makóra.

Szeretné, ha a körzetében lévő utcákban mindenhol lenne árok és szikkasztó – ahol a lakók 70%-a kérné, ott az önkormányzat segítségével megcsinálnák.

,,Ha bizalmat kapok a választóktól, akkor gyermek- és emberszeretetből a képviselői alapomból minden hónapban kiválasztunk az adott utcában élőkkel együtt egy rászoruló családot, aki meg is érdemli. Minden hónapban másik utcába kerülne ez a 20 ezer forint segítségül, akár a számlák fizetésére, vagy bármire, amire szükségük van. Ez a ciklus végére kétszer is körbeérhetne”

– árulta el Kiss Imréné.

Elmondása szerint folytatódna a járdaprogram és a meglévő csatornák javítása, valamint a zárt rendszerek átmosása sem maradhat el – ha megint hirtelen nagy mennyiségű csapadék hullana, akkor ne legyen gond.

Szerinte egy városrész képviselőjének nagy empátia készséggel kell rendelkeznie, ismernie kell az itt lakó embereket problémáikkal együtt. Szeretni kell az embereket és alázattal teljesíteni kérésüket, megoldani problémáikat. Korábban is ha megkeresték, segített, most is így szeretné végezni képviselői munkáját.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá