Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A rendőrök 2019. szeptember 5-én reggel fogták el a határsértőket Kiszombor közigazgatási területén – közölte a police.hu.

A férfiak közül három pakisztáni, míg egy bangladesi állampolgárnak vallotta magát, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltségre előállították őket, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Mi is beszámoltunk róla, hogy 2018-ban fejenként nagyjából 22 millió forintba került egy illegális határátlépő megállítása.

Népszava rendőrségi adatok és a Magyar Államkincstár számai alapján azt írja, hogy az idei első fél évben ez már csak 4,1 millió forint. Ez annak is köszönhető, hogy 2019 első hat hónapjában többen érkeztek a határhoz, mint tavaly ilyenkor:

összesen 5.327 ember,

de ezzel párhuzamosan a határrendészeti kiadások is csökentek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá