Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Amit már a Fidesz és maga Orbán Viktor is megígért többször. Most Nemesi Pál dobta be a kampányba.

A szeged.hu felidézte: hosszú idő után, 2017 januárjában eljött Szegedre Magyarország miniszterelnöke. Akkor vállalt garanciát Orbán Viktor arra, hogy megépül a harmadik híd Szegeden a Modern Városok Program részeként. Kormányhatározatot is hoztak rá, sőt egymilliárd forintot is félretettek a tervezés előkészítésére.

Ezután a szegedi déli Tisza-híd az elsők között került ki a  programból. Gyopáros Alpár Botka Lászlónak küldött hivatalos levélben írta le, hogy a 2021–2027-es uniós ciklus előtt a kormány biztos, hogy nem foglalkozik a harmadik híddal, semmilyen forrást nem biztosít rá.

Nagy Sándor alpolgármester a Szeged Televízió Fókuszban című adásában elmondta: amit lehetett, az önkormányzat már előkészített, lemodellezett a híddal kapcsolatosan.

Szeged tehát az összes lehetséges előkészítő munkát elvégezte már, és átadta ezeket a dokumentumokat a kormánynak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá